Chrome se samodejno prijavi in ​​prejme preglede; onemogočite funkcijo

Najnovejša posodobitev za Chrome je prinesla preboj, ki po mnenju strokovnjakov za varnost krši zasebnost uporabnikov. V brskalniku različice 69, ko nekdo dostopa do računa v neki Googlovi storitvi (na primer v Gmailu) prek brskalnika, se tudi samodejno prijavi v Chrome.

READ: Google ve, skoraj vse, kar počnete na internetu; izogniti

Postopek poteka, ne da bi se oseba lahko odločila, ali naj se integrira ali ne. Funkcija je že obstajala v prejšnjih izdajah programske opreme, vendar je bila izbirna in zahtevala predhodno potrditev s strani uporabnika.

Chrome 69 se prijavi brez dovoljenja uporabnika

Želite kupiti mobilni telefon, TV in druge popuste? Spoznajte primerjavo

Sinhronizacija ni nujno slaba, ker omogoča preprosto integracijo Googlovih storitev med spletom in brskalnikom, kar lahko pospeši brskanje. Kritika pa govori o tem, kako je nastala. Zdaj, ko dostopate do računov platforme, kot so YouTube, Gmail, Google Drive in drugi, lahko podatke o brskanju pošljete strežnikom iskalnikov, ne da bi uporabnik sploh spoznal, da jih zagotavljajo.

Prejšnji vikend je profesor kriptografije na univerzi Johns Hopkins Matthew Green na svojem blogu objavil, da novo vedenje programske opreme razkriva zaupanje med uporabnikom in storitvijo. To se zgodi zato, ker novi vmesnik omogoča, da se oseba po pomoti prijavi in ​​po tem, ko se njihovi podatki delijo, je malo, kar je mogoče storiti.

Googlov inženir programske opreme Adrienne Porter Felt se je odzval na pomisleke o zasebnosti Twitterja. Po mnenju uradnika je nova funkcija namenjena temu, da uporabnika opomni, da je brskalnik prijavil v neko Googlovo storitev. Felt prav tako zanika, da ima ta prijava enako funkcionalnost kot sinhronizacija profila v Chromu in zato ne vpliva na zasebnost uporabnikov.

Razmislite o tem, da v kotu okna brskalnika dodate »I FYI, ki ste trenutno prijavljeni v Gmail«. To je tisto, kar deluje. To se razlikuje od funkcije, o kateri govorimo, ki jo imenujemo sinhronizacija, ki ima posledice za zasebnost.

22. september 2018

Če se ne želite samodejno prijaviti v obe storitvi, lahko funkcijo onemogočite tako, da sledite spodnjim navodilom po korakih.

Izklop samodejnega prijavljanja v Chrome 69

Korak 1. Dostopajte do strani »Eksperimenti Chrome« z naslovom »chrome: // flags / # account-consistency« (brez narekovajev). Možnost »Skladnost identitete med brskalnikom in piškotkom« bo poudarjena. Odgovoren je za pooblastitev brskalnika za upravljanje vstopa in izstopa iz Googlovih računov. Pritisnite "Privzeto", da si ogledate druge možnosti;

Kliknite možnost Privzeto

Korak 2. Nato pojdite na možnost "Onemogoči";

Onemogočite možnost Chrome

Korak 3. Dokončajte postopek z gumbom »Zaženi zdaj« in počakajte, da se brskalnik znova zažene, da bodo nastavitve začele veljati.

Znova zaženite Chrome

Spomnimo se, da je to še vedno eksperimentalni vir. Zato Google poudarja, da lahko uporabnik s tem, ko ga omogoči, izgubi podatke brskalnika ali ogrozi njihovo varnost ali zasebnost.

S pomočjo orodja TechCrunch in kriptografije

Chrome doda med priljubljene; Kaj storiti? Postavljajte vprašanja na forumu.

Kako odkleniti pojavna okna v brskalniku Google Chrome