Kako izbrisati stike Facebook Messengerja

Messenger omogoča vsakomur, da vam pošilja sporočila, tudi če niso vaš prijatelj na Facebooku. Zaradi tega ne morete dodati ali odstraniti stikov iz sporočila. Vendar pa lahko zainteresirani blokirajo in izbrišejo zgodovino klepetov, da bi uporabniku preprečili pošiljanje novih sporočil, kontakt pa se ponovno pojavi na seznamu klepetov. Osnovna funkcija platforme je združljiva s telefoni Android in iPhone (iOS) in enostavna za uporabo.

V naslednjem vodiču preberite, kako preprečiti, da bi oseba pošiljala sporočila v storitvi Facebook Messenger in brisala zgodovino pogovorov z mobilnimi napravami. Postopki so bili izvedeni na Galaxy J8 z operacijskim sistemom Android 8 Oreo in na iPhone 5C z iOS 10, vendar so prilagojeni drugim različicam sistemov Google in Apple.

Facebook spremeni zasebnost in olajša odstranjevanje aplikacij; glej, kako

Kako izbrisati stike Facebook Messengerja

Želite kupiti mobilni telefon, TV in druge popuste? Spoznajte primerjavo

Na Androidu

Korak 1. Dotaknite se stika, ki ga želite izbrisati, in za trenutek držite prst. V prikazanem meniju kliknite »Blokiraj«. Nato omogočite možnost "Blokiraj sporočila";

Blokiranje kontaktnih sporočil v storitvi Facebook Messenger

Korak 2. Nazaj na glavni zaslon programa Messenger, izbrišite zgodovino pogovorov. To storite tako, da pritisnete klepet in v prikazanem meniju pojdite na "Izbriši". Na koncu potrdite s pritiskom na "Izbriši pogovor."

Brisanje zgodovine pogovorov v storitvi Facebook Messenger

Na iPhone

Korak 1. Dotaknite se stika, ki ga želite izbrisati, in za trenutek držite prst. V meniju, ki se prikaže, se dotaknite »Več« in nato »Zakleni«;

Blokiraj stik v programu Messenger

Korak 2. Zdaj aktivirajte možnost »Blokiraj sporočila«, da preprečite osebi, da vas kontaktira;

Blokiranje kontaktnih sporočil v storitvi Facebook Messenger

Korak 3. Če se vrnete na glavni zaslon programa Messenger, izbrišite zgodovino pogovorov. To storite tako, da pritisnete na klepet in v prikazanem meniju se dotaknite »Izbriši pogovor«. Na koncu potrdite s pritiskom na "Izbriši pogovor."

Brisanje zgodovine pogovorov s Messengerjem

Tukaj. Tako blokiranemu uporabniku preprečite pošiljanje novih sporočil in stik se ne bo prikazal na vašem seznamu pogovorov.

Kaj emoji manjka na WhatsApp ali Facebook? Komentirajte.

Kako odstraniti povezavo s Facebookom