Onemogočanje prepoznavanja obrazov za Facebook na mobilnih napravah

Facebookov novi sistem za prepoznavanje obraza se je začel izdajati v Braziliji. Aplikacija zdaj opozori uporabnika, ko se prikaže na fotografijah in videoposnetkih, ki so jih objavili drugi, čeprav v objavi ni bila označena. Prej je mehanizem za prepoznavanje predlagal, kateri prijatelji naj označijo fotografije. Sprememba daje uporabniku večji nadzor nad sliko sama, kar preprečuje neznancem, da na primer ustvarijo lažen profil s svojo fotografijo.

Tehnologija prav tako olajša iskanje vsebine, na kateri je prikazan vaš obraz, in obljublja, da bo pomagal slabovidnim osebam, da bodo prepoznale osebe, ki so v vaših fotografijah in filmih. Kljub domnevnim prednostim, ta funkcija ne ustreza vsem. V teh primerih lahko prepoznavanje Facebookov obraz izklopite v nekaj korakih. Naslednji postopek je bil izveden na Androidu, vendar je orodje prisotno tudi za iPhone (iOS) in spletno različico.

Tukaj je Facebook na Facebooku

Kako odstraniti aplikacijo Facebook in še naprej uporabljati družabno omrežje

1. Odprite Facebook in vstopite v glavni meni. Pomaknite se navzdol do možnosti »Pomoč in nastavitve« in izberite »Nastavitve računa«.

Pot do nastavitev računa Facebook za Android

Korak 2. Preverite, ali se prikaže "Nastavitve prepoznavanja obraza" in se dotaknite. Dotaknite se vprašanja »Ali vas želi Facebook prepoznati na fotografijah in videoposnetkih?«, Ki bo privzeto nastavljen na »Da«.

Meni za nastavitve prepoznavanja obrazov Facebook na Androidu

Korak 3. Če želite onemogočiti prepoznavanje obraza, označite »Ne«. Dotaknite se puščice na vrhu strani, da se vrnete na prejšnje zaslone. Od zdaj naprej vas Facebook ne bo prepoznal v videoposnetkih in fotografijah drugih ponudnikov.

Onemogočanje Facebook Face Recognition na Androidu

Facebook: lahko obnovite izbrisana sporočila? Odkrijte v forumu.